Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά

Η Ιαματική Πηγή Λαγκαδά βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα Ανατολικά της ομώνυμης πόλης που είναι και η έδρα του Δήμου Λαγκαδά στον Νομό Θεσσαλονίκης. Οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Λαγκαδά τοποθετούνται σε μια έκταση 882 στρεμμάτων περίπου Δυτικά της λίμνης Κορώνειας.

Τοποθεσία

Τα Λουτρά Λαγκαδά βρίσκονται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων Βόρεια της Θεσσαλονίκης, 2 χιλιόμετρα Ανατολικά της πόλης του Λαγκαδά στον ομώνυμο Δήμο Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η ευρύτερη περιοχή έχει την τυπική φυσιογνωμία των επίπεδων παραλίμνιων εκτάσεων με μέσο υψόμετρο περί τα 76 μέτρα. Η έκθεση της περιοχής είναι ελαφρώς Ανατολική προς την πλευρά της λίμνης Κορώνειας και εντάσσεται σε καθεστώς προστασίας των συνθηκών Ramsar & Natura 2000.

Οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Λαγκαδά βρίσκονται εντός μια έκτασης περίπου 880 στρεμμάτων οι ακάλυπτοι χώροι τις οποίας είναι διαμορφωμένοι σε χώρους πρασίνου με φυτεύσεις δένδρων, καλλωπιστικών θάμων και γκαζόν.

Τα Λουτρά του Λαγκαδά με τις θαυμάσιες εγκαταστάσεις είναι κατασκευασμένες για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Για τους λουόμενους διατίθενται οι εξής ομαδικοί και ατομικοί λουτήρες:
Ιουστινιανός: Βυζαντινός ομαδικός λουτήρας του 900 μ.Χ. Με το θόλο, τις μαρμάρινες βρύσες και με τον απαλό φωτισμό να δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Μυγδονία: Βυζαντινός ομαδικός λουτήρας του 1400 μ.Χ.
Κορώνεια: Σύγχρονος ομαδικός λουτήρας που προσφέρεται, κατόπιν ραντεβού, για ιδιωτική χρήση από παρέες και οικογένειες.
21 ατομικά υδρομασάζ.
20 ατομικοί λουτήρες.
Θερμία Άρτεμις: Ομαδικός λουτήρας διαμορφωμένος για παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος.

Υπάρχουν επίσης :
Ξενοδοχείο (Μέγας Αλέξανδρος) τριών ορόφων, δυναμικότητας 82 δωματίων και 152 κλινών
1 εξωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50×25 και μία παιδική διαστάσεων 12,5×25. Εντός του χώρου υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, CW, και στην είσοδο λειτουργεί αναψυκτήριο
Εστιατόριο
Υπαίθριο
Αναψυκτήριο
Αίθουσα δεξιώσεων χωρητικότητας 400 ατόμων
Γήπεδο beach βόλεϊ
Γήπεδα ποδοσφαίρου
Γήπεδο μπάσκετ
Γήπεδο τένις
Γυμναστήριο με αποδυτήρια
Εκκλησία
Παιδικές χαρές
Εξέδρα συναυλιών
και περιπατητικές διαδρομές 1000 και 2000 μέτρων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Λουτρά Λαγκαδά Λαγκάδας

GPS:

40.7330817, 23.0860138

Τηλέφωνο: