Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης

Λίγο έξω από το χωριό Λουτρά , εκεί όπου βρισκόταν η αρχαία Τραϊανούπολη , σήμερα υπάρχουν εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών.
Η Τραϊανούπολη ήταν πόλη της Θράκης, η οποία βρισκόταν κοντά στον ποταμό Έβρο, περίπου 12 χλμ ΒΑ της Αλεξανδρούπολης.

Εγκαταστάσεις

Οι παλαιότερες και οι σύγχρονες ιαματικές εγκαταστάσεις γειτνιάζουν άμεσα με τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο. Οι Ιαματικές Πηγές Aλεξανδρούπολης, βρίσκονται 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης και επί της Εθνικής οδού που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τις Φέρρες.

Σήμερα είναι επίσημα αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Κράτος για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και θεωρούνται από τις σημαντικότερες του ελλαδικού χώρου. Χαρακτηρίζονται ως υδρο – θειο – χλωριο – νατριούχες με θερμοκρασία 52 °C. Τα νερά των πηγών είναι κατάλληλα για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία. Συστήνονται για τη θεραπεία πολλών νόσων, όπως ρευματισμών, γυναικολογικών παθήσεων, παθήσεων περιφερειακών νεύρων, νοσημάτων νεφρού, χολής, υπατικών δυσλειτουργιών, πεπτικών διαταραχών. Ακόμα και όταν η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί, τα ευεργετικά αποτελέσματα των νερών της Τραϊανούπολης εξακολουθούν να ισχύουν και να αποδεικνύουν πόσο πολύτιμη και αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση των πηγών αυτών.

Οι Ιαματικές Πηγές βρίσκονται 14 χλμ ανατολικά της Αλεξανδρούπολης και επί της Εθνικής οδού που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τις Φέρες .

Σ αυτές μπορεί κάποιος να κάνει λουτροθεραπεία ή ποσιθεραπεία .
Υπάρχει στον ίδιο χώρο Ξενοδοχείο , μίνι μάρκετ και εστιατόριο .
Οι ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης – Αλεξανδρούπολης είναι θερμομεταλλικές υδροθειοχλωριούχες και ενδείκνυται για τις παρακάτω παθήσεις :
Ποσιθεραπεία:

Διαβήτης – Νοσήματα νεφρού – Κυστίτιδες ήπατος – Χολιθιάσεις , Χολοκυστίτιδες – Χολοκύστες και ψαμμιάσεις χοληδόχου και χοληφόρων αγγείων ήπατος – Ηπατικές δυσλειτουργίες – Ενδοηπατική στάση χολής – Σύνδρομο μετά χολοκυστεκτόμων – πεπτικές διαταραχές .

Χρόνια γαστρίτιδα και δυσκοιλιότητα .
Λουτροθεραπεία:

Ρευματοαρθρίτιδες – Αγκυλωτικές παραμορφωτικές αρθρίτιδες – Σπονδυλοαρθρίτιδες – Αρθροπάθειες – Δισκοπάθειες – Αρθριτισμοί – Οσφυαλγίες – Νευραλγίες – Γυναικολογικές παθήσεις (παραμητρίτιδες , σαλπίγγιτιδες , κολπίτιδες , στείρωση , ριζίτιδες )

Υδρομασάζ: 6€
Απλό Μπάνιο: 5€

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Ελλάδα, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 14 χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Φερρών, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:
Email:

-