Κοζάνη

Πληροφορίες για την περιοχή
Η Κοζάνη είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού.
Εκτός από πρωτεύουσα νομού και επαρχίας είναι έδρα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, του εφετείου, της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έντονη ζωή και ποικίλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 720μ. στους πρόποδες του όμορφου Βερμίου και στη νότια πλευρά της αντικρίζει την εύφορη κοιλάδα του Αλιάκμονα.

Η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε αποθέματα λιγνίτη, χρωμίτη, αμιάντου και διαφόρων άλλων.

Η θέση της πόλης είναι σε τέτοιο σημείο που την καθιστά συγκοινωνιακό κόμβο που συνδέει την Μακεδονία με την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Η κατασκευή της νέας Εγνατίας μείωσε την απόσταση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και διευκόλυνε την πρόσβαση επισκεπτών και επενδυτών.

Στο Δήμο Κοζάνης μπορείτε να επισκεφθείτε τα μουσεία της πόλης, τις παλιές βυζαντινές εκκλησίες της, την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη με το σπάνιο αρχειακό υλικό της, μπορείτε να ξεκουραστείτε στις όμορφες εξοχικές περιοχές που αφθονούν στο Δήμο, αλλά και να απολαύσετε τις πεντανόστιμες τοπικές συνταγές ή να κάνετε τις αγορές σας στη σύγχρονη αγορά.

O Δήμος Κοζάνης και οι φιλόξενοι κάτοικοί του, φροντίζουν για την διατήρηση της πλούσιας τοπικής παράδοσης αλλά και για την ανάπτυξη της πόλης μέσα από σύγχρονες υποδομές με όραμα για το μέλλον, που θα φέρουν την πόλη σε μια θέση ευημερίας και ξεχωριστής λειτουργικότητας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Ελλάδα, Ήπειρος Δυτική Μακεδονία, Πλατεία Λασσάνη 14, Κοζάνη

GPS:

40.2986951, 21.7901119

Τηλέφωνο:

-

Email:

-

Web:

-