Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λίμνη Βιστωνίδα

Λίμνη Βιστωνίδα
Νέα

Η λίμνη Βιστωνίδα βρίσκεται στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης. Είναι ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους στην Ελλάδα και η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας. Με μοναδικό τρόπο συνδυάζει το πράσινο δάσος και το γαλάζιο του Θρακικού Πελάγους. Την ονομασία της την πήρε από την αρχαία ονομασία της περιοχής Βιστωνίας που ίδρυσε ο μυθικός βασιλιάς Διομήδης και διέμενε η Θρακική φυλή Βίστονες.

Η λίμνη είναι πηγή προστατευόμενων ειδών. Έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura 2000, των προστατευομένων οικοτόπων και υγροβιότοπων της χώρας μαζί με τα είδη χλωρίδας και πανίδας αυτών. Χωρίζεται από τη θάλασσα με μια στενή λουρίδα γης από αμμώδεις προσχώσεις και επικοινωνεί με κανάλια. Δέχεται εισροές από τα ποτάμια με συνέπεια το βόρειο τμήμα της να έχει γλυκό νερό.

Έχουν παρατηρηθεί 21 είδη ψαριών και 37 είδη που εισέρχονται από την θάλασσα. Στα γλυκά νερά ζουν το γριβάδι, η κοκκινοφτέρα και η θρίτσα. Στα αλμυρά νερά ζουν το χέλι, το λαβράκι, η τσιπούρα, η γλώσσα και η μουρμούρα.

Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την λίμνη όλες τις εποχές του χρόνου καθώς προσφέρει μοναδικό θέαμα και είναι ιδανική για κάποιον να εξερευνήσει τα γύρω μονοπάτια της.