Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παναγία η Παντάνασσα

Παναγία η Παντάνασσα
Νέα

Η εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσα βρίσκεται στο Πόρτο Λάγος και είναι χτισμένη στο δεύτερο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Μια ξύλινη γέφυρα πεζών συνδέει μεταξύ τους τα δύο εκκλησάκια και μια δεύτερη με τη στεριά. Στο παρεκκλήσιο της Παναγίας Παντάνασσας υπάρχει το αντίγραφο της θαυματουργής της εικόνας, η πρωτότυπη βρίσκεται στο αριστερό προσκυνητάριο του βορειανατολικού κίονα του Καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου.

Σύμφωνα με αφηγήσεις γερόντων της Μονής η εικόνα έχει ιδιαίτερη χάρη και την ιδιότητα να θεραπεύει σοβαρές αρρώστιες. Πολλές ιστορίες από πρώην ασθενείς έχουν δημοσιευτεί για το πως η θαυματουργή εικόνα τους βοήθησε.

Η πρώτη ένδειξη ότι η εικόνα είναι θαυματουργή ήταν όταν ένας νέος μπήκε στο ναό και πήγε να προσκυνήσει την εικόνα. Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είδε να αστράφτει ξαφνικά το πρόσωπο της Παναγίας και μια αόρατη δύναμη έριξε τον νεαρό καταγής. Μόλις συνήλθε εξομολογήθηκε με δάκρυα στους πατέρες ότι ζούσε με απιστία καταφρονώντας τις εντολές του Θεού και επιδιδόταν στην μαγεία. Έτσι η θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου έπεισε το νέο να αλλάξει την ζωή του και να γίνει πιστός.

Κάθε χρόνο στην γιορτή της Παναγίας Παντάνασσα μαζεύεται πλήθος προσκυνητών για να παρακολουθήσουν την λειτουργία.

Η εικόνα εορτάζεται στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος στις 24 Σεπτεμβρίου.